Direct contact? Bel: +31 (0)20 261 3468

HomePraktijkhygiëneDe menselijke factor

De menselijke factor

En het effect op de kwaliteit van de "praktijkhygiëne"

Hygiëne in de zorg blijft mensenwerk. De wijze waarop u en uw medewerkers handelen is voor het belangrijkste deel bepalend voor de uiteindelijke kwaliteit van de hygiëne in uw praktijk. Zowel voor uw patiënten als voor uw medewerkers. Mondneus maskers en handschoenen lijken vanzelfsprekend. Maar gebruikt iedereen ze wel op de juist manier en op het juiste moment? Doet iedereen de sieraden af? Draagt men de juiste kleding? Wanneer is een beschermende bril noodzakelijk? Leg alles vast in een protocol en zorg dat deze consequent worden nageleefd.

Opstellen van hygiëneprotocollen voor uw praktijk

Risico's met betrekking tot de patiëntveiligheid zullen beheerst, maar ook beheerd,  moeten worden. Dit is zelfs een wettelijke verplichting (Wet kwaliteit, klachten geschillen zorginstellingen ook wel de WKKGZ genoemd). Wij brengen de risico's vanuit infectiepreventie oogpunt voor u in kaart en adviseren u graag over de juiste werkwijze.
Als u dat wilt dan stellen wij het benodigde infectiepreventie beleid voor u op. Vraag vandaag nog om een vrijblijvende offerte.

Advies of praktische begeleiding nodig?

Neem contact op