Over ons
 

Petra van Schaffelaar is geaccrediteerd DSMH (deskundige steriele medische hulpmiddelen) en DSRD (deskundige reiniging, desinfectie flexibele endoscopen).
Zij heeft ruime ervaring in diverse zorginstellingen op verschillende afdelingen, waaronder de operatiekamers, CSA en flexibele endoscopen reinging. Haar focus ligt op het terrein van hygiëne en infectiepreventie in zijn algemeenheid, reiniging, desinfectie en sterilisatie van medische hulpmiddelen en het beheer van steriele medische hulpmiddelen.
Als adviseur is zij praktisch, professioneel en doelgericht. Zij zoekt altijd naar betaalbare oplossingen die in overeenstemming zijn met wet- en regelgeving en in de praktijk ook zullen werken.
Vanuit haar ervaring als coordinator bij verschillende bouw-/verbouwprojecten van operatie afdelingen is zij uw partner wanneer u bouw/-verbouwplannen mocht hebben.
Naast haar hobby koken, is zij in het verleden ook opgeleid als kok. Vanuit die achtergrond en de toenemende behoefte vanuit het werkveld heeft zij zich verder bekwaamd in het onderwerp HACCP/voedselveiligheid/voedingshygiene in de zorg. Ook dit is immers een infectiepreventie onderwerp en krijgt vaak, met name binnen de particuliere klinieken, niet die aandacht die nodig is om de client-/patientveiligheid te kunnen garanderen. Binnenkort kunt u om deze reden dus ook bij THIP terecht voor de HACCP audit zorginstellingen|audit voedselhygiene|audit voedselveiligheid.

 

Paula van Gelderen is geaccrediteerd deskundige infectiepreventie. Ze heeft ruime ervaring in de gezondheidszorg: Als verpleegkundige in diverse ziekenhuizen op verschillende afdelingen,  waaronder de (neonatale en volwassen) Intensive Care en verloskamers. Ook werkte zij als GGD-verpleegkundige bij de afdelingen reizigersadvisering en tuberculose- en infectieziektenbestrijding. De laatste jaren was zij als deskundige infectiepreventie actief voor diverse zorginstellingen, waaronder (academische) ziekenhuizen,  zelfstandige behandelcentra, de landelijke Werkgroep Infectie Preventie (WIP), Artsen zonder Grenzen, de revalidatiesector, tandartspraktijken, etc.
Haar kracht ligt in een praktische resultaatgerichte aanpak, het maken van goede analyses, haar kennis van relevante wet- en regelgeving en de vertaling daarvan in lokaal beleid.

Wanneer u geinteresseerd bent in de wetenschappelijke publicatie n.a.v. de uitbraak in Haiti |Port au Prince (Nosocomial outbreak of clinical sepsis Neonathal Care Unit 2015), waar Paula door Artsen zonder Grenzen naartoe uitgezonden werd, klikt u hier


 

Kwaliteitszorg | patiëntveiligheid | verantwoorde zorg | vermijdbare risico's

Wij vinden kwaliteit van zorg een basisvoorwaarde en willen graag onze bijdrage leveren aan de verhoging van patiëntveiligheid in de gezondheidszorg op gebied van hygiëne en infectiepreventie.
Uit ervaring weten we dat maatregelen kostbaar, maar ook ingrijpend kunnen zijn voor het werkproces. De uitdaging is het dan om samen te zoeken naar praktische en betaalbare oplossingen. Dat is nu precies waar wij in uitblinken!

Schakelt u ons in, dan kunt u rekenen op een brede deskundigheid, een kritische blik, waarbij wij verder kijken dan de standaard checklist en daarbij opgeteld een jarenlange praktijkervaring. Wij weten daarom als geen ander hoe u kunt gaan voldoen aan de infectiepreventie vereisen, waarbij de praktijk niet uit het oog verloren raakt.

Meer informatie? Neem vrijblijvend contact met ons op

 

Wij zijn geaccrediteerd en lid van de volgende verenigingen

Vereniging voor hygiene en infectiepreventie Vereniging voor deskundigen steriele medische hulpmiddelen Sterilisatie Vereniging Nederland

© 2019 thip |