Direct contact? Bel: +31 (0)20 261 3468

HomeHygiëne/CSA auditCSA audit

CSA audit

Reiniging (desinfectie en/of sterilisatie van) reusable chirurgisch instrumentarium | reusable medische hulpmiddelen

Medische hulpmiddelen (chirurgische instrumenten) kunnen een bron van besmetting zijn -of- worden. Denk hierbij aan flexibele endoscopen, hand- en hoekstukken (de tandartsboor) of een chirurgische prepareerschaar.

Apparatuur voor reiniging én scholing voor personeel

Niet alle herbruikbare (reusable) medische hulpmiddelen hebben een zelfde behandeling nodig na gebruik. Afhankelijk van de toepassing is soms alleen reiniging vereist of zal hierop volgend ook desinfectie en/of sterilisatie noodzakelijk zijn.

Zorg dat u de juiste apparatuur heeft om dat te doen, dat deze apparatuur jaarlijks onderhouden en evt. gevalideerd wordt. Maar vergeet vooral niet dat uw personeel optimaal geschoold moet zijn om deze werkzaamheden verantwoord uit te kunnen voeren. Immers het eindresultaat van de reiniging van uw medische hulpmiddelen is niet alleen afhankelijk van een goede werking van de reinigings- en sterilisatieapparatuur. De effectiviteit van de reinigings, desinfectie en/of sterilisatie resultaten kunnen eenvoudig teniet gedaan worden door foutief menselijk handelen na afloop van deze processen.

Risico's in kaart brengen

Wilt u de risico's in kaart gebracht hebben, zodat u hierop kun anticiperen bij het optimaliseren van uw werkprocessen en het vastleggen in hygieneprotocollen?

Laat THIP dan een CSA audit voor u uitvoeren.

Uitbesteden van uw reingings-, desinfectie en sterilisatieprocessen?


En overweegt u de CSA te willen  uitbesteden? Ook in die situatie staan wij u met raad en daad bij.
De ervaring die wij hiermee hebben opgedaan, inmiddels al zo'n 25 jaar,  zetten wij uiteraard graag voor u in.
Begin er op tijd mee om de juiste deskundigheid te betrekken. Een goede en degelijke voorbereiding betaalt zich terug.Heeft u al een externe Centrale Sterilisatie Afdeling op het oog? Laat ons dan vooraf een CSA audit uitvoeren,  zodat u zeker weet dat de processen veilig en verantwoord zijn, maar ook voldoen aan wet- en regelgeving* Doe dit voordat u besluit  'over' te gaan op uw nieuwe CSA dienstverlener. Er is vaak geen makkelijke en snelle weg terug als blijkt dat de match niet goed uitpakt.

*Besluit Medische Hulpmiddelen
 

Neem contact op