Direct contact? Bel: +31 (0)20 261 3468

HomeDienstenCSA audit

CSA audit

CSA audit | audit reiniging, desinfectie flexibele endoscopen

De reiniging, desinfectie en/of sterilisatie van reusable chirurgisch instrumentarium (medische hulpmiddelen)  zijn kritische processen. Als dit in uw praktijk niet juist wordt uitgevoerd kan dit ernstige gevolgen hebben voor de patiënten/cliënten en/of uw medewerkers. Dit geldt niet alleen als u deze werkzaamhden zelf uitvoert binnen de muren van uw instelling, maar ook als u deze taken zijn uitbesteed bij een extern sterilisatiebedrijf of andere CSA. 

Advies

Heeft u de reiniging (desinfectie en/of sterilisatieprocessen) wel eens door een inhoudelijk deskundige laten beoordelen? En wist u dat u eindverantwoordelijk blijft ook al is de CSA dienstverlening door uw kliniek uitbesteed? Als zorginstelling bent u verantwoordelijk voor de kwaliteit van de (steriele) medische hulpmiddelen die er gebruikt worden binnen uw kliniek.

Wij adviseren u dan ook om dit proces regelmatig te deskundig te (laten) toetsen.
Sinds mei 2021 is het wettelijk verplicht geworden toezicht te (laten) houden op de kwaliteit van de reinigings- desinfectie en sterilisatieprocessen. Dit is verankerd in wetgeving. Het "Besluit Medische Hulpmiddelen'
Vanaf mei jl. geldt dit niet alleen meer voor ziekenhuizen,  maar ook voor ZBC's en particuliere klinieken.

Neem gerust vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden voor een CSA audit | audit reinging flexibele endoscopen te bespreken.

Neem contact op