Waar moet je op letten bij aanschaf van nieuw instrumentarium?

11-12-2013

Waar moet je op letten bij aanschaf van nieuw instrumentarium?

Tips van thip!

Wanneer u besluit nieuw instrumentarium aan te schaffen zijn een aantal zaken van belang. Betreft het medisch hulpmiddel de vereiste CE-markering, is het medisch hulpmiddel wel goed te reinigen met de beschikbare middelen en apparatuur in de instelling? Wordt er een nederlands reinigings-, desinfectie en sterilisatievoorschrift meegeleverd? Is het medisch hulpmiddel door de fabrikant officieel gekenmerkt als "geschikt voor hergebruik".
Kortom voordat u besluit tot aanschaf van nieuwe medische hulpmiddelen is het van belang een aantal  zaken duidelijk te hebben. Kan de leverancier deze informatie niet (schriftelijk) leveren dan kan alsnog gekozen worden voor een andere leverancier die dit wel kan!
Om de patiëntveiligheid te kunnen garanderen is het noodzakelijk dat deze informatie beschikbaar is, waardoor het medisch hulpmiddel verantwoord gereinigd, gedesinfecteerd en gesteriliseerd kan worden. Belangrijk is om deze gegevens goed te documenteren waardoor altijd aantoonbaar is dat e.e.a. aan de gestelde eisen voldoet.

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen.

© 2021 thip |