thip
020 261 3468 info@thip.nl

CSA audit/ Scopen audit / Steriele Medische Hulpmiddelen (SMH) 

Medische hulpmiddelen (chirurgische instrumenten) kunnen een bron van infectie zijn -of- worden. Denk hierbij aan flexibele endoscopen, hand- en hoekstukken (de tandartsboor) of een chirurgische prepareerschaar.
Niet alle herbruikbare (reusable) medische hulpmiddelen hebben een zelfde behandeling nodig na gebruik. Afhankelijk van de toepassing is soms alleen reiniging vereist of zal hierop volgend ook desinfectie en/of sterilisatie noodzakelijk zijn.
Zorg dat u de juiste apparatuur heeft om dat te doen, dat deze apparatuur jaarlijks onderhouden en evt. gevalideerd wordt. Maar vergeet vooral niet dat uw personeel optimaal geschoold moet zijn om deze werkzaamheden verantwoord uit te kunnen voeren. Immers de reinheid van medische hulpmiddelen is niet alleen afhankelijk van een goede werking van de reinigings- en sterilisatieapparatuur. De effectiviteit van de reinigings, desinfectie en/of sterilisatie resultaten kunnen eenvoudig teniet gedaan worden door foutief menselijk handelen na afloop van deze processen. Wilt u deze risico's in kaart gebracht hebben om ze vervolgens te kunnen gaan beheersen? Laat THIP dan een CSA audit / 'scopen audit' uitvoeren.

Koopt u zelf steriele materialen in? Let er dan goed op dat u het juiste aanschaft voorzien van de vereiste CE markering  en dat ze op de juiste manier opgeslagen en uitgepakt worden.
Voldoet uw praktijk aan de eisen die hieraan gesteld worden?

deskundige steriele medische hulpmiddelen &
deskundige reiniging desinfectie flexibele endoscopen

 

Wij  beschikken over een geaccrediteerd deskundige steriele medische hulpmiddelen (DSMH) en deskundige reiniging, desinfectie flexibele endoscopen (DRDS/DSRD).
Wij voeren naast onze hygiene audits, ook een CSA audit en audit reiniging flexibele endoscopen (ook wel een 'scopen audit' genoemd) Verder adviseren wij over de aanschaf van steriele medische hulpmiddelen, het bewaken en saneren van voorraden en over de reiniging, desinfectie en/of sterilisatie van reusable medische hulpmiddelen. 
Indien gewenst behoort tijdelijke detachering tot de mogelijkheden.

Advies of begeleiding nodig rondom aanschaf, opslag, reiniging, desinfectie of sterilisatie van medische hulpmiddelen?

Neem  vrijblijvend contact met ons op

© 2019 thip |