Direct contact? Bel: +31 (0)20 261 3468

hygiëne- & infectiepreventie advies

U vindt hygiëne en infectiepreventie belangrijk, maar bent er niet zeker van of dit binnen uw kliniek wel goed geregeld is? Natuurlijk wilt u er alles aan doen om vermijdbare risico's zoals besmetting van patiënten/medewerkers te voorkomen, maar zullen de infectiepreventie voorzorgsmaatregelen betaalbaar en goed uitvoerbaar moeten zijn in uw dagelijkse praktijk. Heeft u wel eens overwogen een infectiepreventie audit uit te laten voeren? Ook wel hygiene audit genoemd. Een praktisch hulpmiddel om de infectierisico's gestructureerd in kaart te laten brengen. En met onze hygiene audit rapportage in de hand weet u waar u staat en wat nog verbeterd kan worden.

THIP heeft de focus op kwaliteit en voert graag uw hygiene audit uit


Infectierisico's laten zich niet altijd vangen in een hygiene inspectie checklist. Wij kijken daarom verder dan een audit vragenlijst en vragen juist door, waar anderen misschien stoppen. Het doel van een hygiene audit is het in kaart brengen van vermijdbare infectiepreventie risico's. U wilt toch ook dat zorginfecties bij uw patienten/clienten voorkomen worden? 
De bevindingen uit onze hygiëne audit (ook wel infectiepreventie audit) genoemd,  worden in een overzichtelijke rapportage opgenomen. Verbeterpunten uit de audit worden concreet toegelicht en zoveel mogelijk voorzien van foto's als dat de situatie verduidelijkt. Beelden zeggen vaak meer dan woorden. Bij ons dus geen stoffige en langdradige rapportages. 
Wilt u met spoed een hygiene audit uitgevoerd hebben? Wij maken heel graag tijd voor u en schuiven in onze agenda als er spoed bij is. Daar doen wij niet niet moeilijk over. Ook 's avonds of in het weekend.

Daarnaast kunt u,  als u met ons in zee gaat, altijd rekenen op (onafhankelijk) infectiepreventie advies op maat en kunnen wij ondersteuning in uw praktijk of zorginstelling bieden als dat even nodig mocht zijn.

Onze kleinschaligheid maakt ons wendbaar ('ons motto is:  u vraagt wij draaien') en dankzij onze brede expertise en jarenlange ervaring vanuit de praktijk kunt u voor heel veel infectiepreventie onderwerpen bij ons terecht.

Denkt u bijvoorbeeld ook eens aan:

-een thema hygiene audit
(bijvoorbeeld tijdens een uitbraak van infecties)
-
een audit SMH
(audit beheer steriele medische hulpmiddelen)
-een audit voedselveiligheid in uw kliniek
(HACCP audit - norm hygienecode voor defensie en zorginstellingen)
-een CSA audit
(audit reiniging, desinfectie en sterilisatieprocessen van medische hulpmiddelen)
-een CSD audit
(audit reiniging desinfectie processen van flexibele endoscopen)
-ondersteuning bij het voorbereiden van het uitbesteden van uw CSA
(er komt veel bij kijken en wij hebben vaker met dit bijltje gehakt)
-infectiepreventieadvies bij de verbouwing van uw kliniek
(wilt u b.v. doorwerken maar weet u niet hoe dit verantwoord kan?)
 

En als u op zoek bent naar tijdelijke ondersteuning van een DSMH, DSRD en/of deskundige infectiepreventie? Neem dan ook zeker eens vrijblijvend contact met ons op. Wie weet wat we voor elkaar kunnen betekenen.

Lees meer